24 Mar, 2023
User Rating:  / 30
PoorBest 

Lampa psoriazis - Intrebari frecvente

 

 

Ce tip de neon se utilizeaza in fototerapie?


Becul medical UVB Philips de 311 nanometri (lungime de unda) dezvoltat special de Philips pentru fototerapie-tratament vitiligo si psoriazis.

 

Ce metode sa folosesc pentru a nu expune si pielea sanatoasa luminii ultraviolete?


O metoda sigura este crema de protectie solara cu factor de protectie mai mare de 50, pentru a unge zonele neafectate de psoriazis sau vitiligo inainte de expunere la lumina UVB

Cat de des pot folosi lampa pentru psoriazis?

Nu mai mult decat v-a recomandat dermatologul dvs. Ca indicatii generale, nu mai mult de 1 - 3 minute pe zi/per zona afectata / 3-4 zile pe saptamana

La ce distanta de piele sa tin lampa de psoriazis?
Distanta optima este de 3 - 5 cm

Pot sa ma expun la soare/solar si in perioadele in care folosesc lampa?

Trebuie evitata supraexpunerea la ultraviolete in perioada tratamentului; lasati cel putin 2 saptamani intre ultima sedinta si expunerea la plaja , si viceversa.

Psoriazisul trece definitiv daca folosesc lampa asta pentru tratarea lui?

Psoriazisul este o boala autoimuna ce nu poate fi eradicata , ca si vitiligo, cu tehnica medicala din ziua de astazi. Insa puteti obtine perioade lungi si foarte lungi(luni de zile) in care poate dispare aproape complet datorita expunerii la UV-B de banda ingusta . O data reaparut, cateva sedinte cu lampa il readuc in remisie pentru alte perioade lungi .

E mai sigur sa folosesc lumina ca terapie decat crème si pastile?

Bineinteles, terapia cu lumina nu este invaziva . Este cea mai delicata si eficace forma de tratament pentru a pune la respect bolile autoimune ale pielii (vitiligo, psoriazis)

Ce sa fac cu ochelarii de protectie UV ?

Acestia trebuie purtati daca va expuneti fata la lumina UVB, pentru a va proteja ochii, exact ca la solar. Lumina albastruie pare inofensiva, dar este periculoasa pentru ochii neprotejati. NU priviti niciodata in becul aprins fiindca va poate afecta vederea!

Unde gasesc lampa UVB de banda ingusta pentru fototerapie psoriazis?

Pe site-urile de specialitate si de vanzari online .

Ads+