28 Nov, 2023
User Rating:  / 39
PoorBest 

Recunoaste Psoriazisul

 

Cum poti recunoaste daca ai psoriazis? In general, se manifesta prin pete rosii ale pielii acoperite de plagi solzoase, ce au marginile bine definite fata de pielea din jur. Aceste zone provoaca mancarime si bucati din ele se desprind regulat.

Desigur, cel mai bine este sa consultati un dermatolog care va poate stabili un diagnostic precum si un anumit tip de tratament. Doctorul va poate recolta probe din pielea afectata, ceea ce nu este dureros ,pentru ca este piele moarta.

In stadiile incipiente, este destul de greu de observat psoriazisul:pot fi doar unele pete rosii pe coate, aspre, sau zone ale scalpului ce prezinta roseata si o usoara mancarime. Doctorul va poate confirma sau nu daca aveti psoriazis.

Stabilirea diagnosticului presupune cateva componente clasice:

Locatia: unele forme de psoriazis pot apare oriunde pe corp, cum sunt tipurile de psoriazis pustular, sau in placi. Alte tipuri de psoriazis apar in pliurile pielii si in zone delicate, cum sunt baza gatului, spatele genunchilor,etc.

Severitatea: psoriazisul difera in grade de severitate, de la forme grave (psoriazisul eritrodermic ce poate afecta intregul corp) la forme usoare cu o rata mai mare de succes in tratare. Este bine de stiut ca psoriazisul nu se vindeca complet niciodata, insa tratamente adecvate il pot mentine la un minim de manifestare sau chiar disparitie pentru perioade mai indelungate de timp.

Forma: psoriazisul difera ca si mod de aparitie si manifestare.

 

 Citeste mai departe articole despre Psoriazis :

 

Ads+