20 May, 2022
User Rating:  / 10

PSORIAZISUL, BOALA ÎNTREGULUI ORGANISM

 

 

Ce este Psoriazisul?

Psoriazisul este o boală cronică autoimună cu exprimări clinice localizate în diferite ţesuturi şi organe.

Psoriazisul este o afecţiune a întregului organism, iar administrarea de produse biologice PC2 mono/polivalente sau PC2 personalizate se adresează sistemului imunitar,în totalitatea lui.

Psoriazisul se consideră, de asemenea, o afecţiune genetică, la care participă şi un dezechilibru imunologic şi infecţii locale.

Leziunile se pot întinde pe tot corpul. De asemenea, este recunoscută şi forma articulară a bolii.

Este consacrat faptul că nu există încă, tratament curativ pentru această boală. Probabil că de aceea se evită abordarea cazurilor grave, generalizate şi cronice. în general, tratamentul este simptomatic, fără a se lua în considerare starea întregului organism.

 

Psoriazisul are efect negativ asupra modului în care persoana suferindă se percepe pe sine, asupra modului în care este percepută de ceilalţi, cât şi a celui în care crede că este văzută de ceilalţi, conform studiilor realizate de Steven R. Feldman, profesor de dermatologie de la Wake Forest University School of Medicine, Winston- Salem, N. C., S.U.A.

 

Psoriazisul,considerente de natura psihologica

 

Psoriazisul are efect negativ asupra modului în care persoana suferindă se percepe pe sine, asupra modului în care este percepută de ceilalţi, cât şi a celui în care crede că este văzută de ceilalţi, conform studiilor realizate de Steven R. Feldman, profesor de dermatologie de la Wake Forest University School of Medicine, Winston- Salem, N. C., S.U.A..


Psoriazisul are impact negativ asupra respectului de sine, generează emoţii negative şi reduce calitatea vieţii, conform unui studiu efectuat pe un grup de 4725 de persoane cu psoriazis. în urma interviurilor luate telefonic sau via internet, între 2004 şi 2009, peste 70% din respondenţi au raportat că îşi conştientizează continuu starea, 41% purtând articole vestimentare suplimentare speciale pentru a ascunde leziunile, 56% neputând să se bucure de viaţă şi 63% declarând că boala le afectează starea emoţională generală.


Conform aceluiaşi studiu, femeile suferă din punct de vedere psihosocial mai mult decât bărbaţii, din cauza modului în care le afectează înfăţişarea. De asemenea, tinerii sunt mai afectaţi: 84% cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani se simt furioşi sau frustraţi din cauza psoriazisului, comparativ cu 69% dintre cei cu vârsta mai mare de 40deani.


Deşi bolile psihiatrice sunt asociate într-o măsură mult mai mare cu psoriazisul, decât cu alte boli dermatologice, acestea trec deseori neobservate şi netratate.

In Regatul Unit al Marii Britanii, s-a realizat un studiu care a fost publicat în Arhivele Dermatologiei, în luna august 2010 şi care menţiona că şansa ca un pacient să fie diagnosticat cu depresie este mai mare cu 39% decât la cei sănătoşi, cu 31% mai mare la cei cu anxietate şi cu 44% mai mare la cei cu risc crescut de suicid.


Totuşi stresul psihosocial nu este direct proporţional cu intensitatea manifestărilor bolii.

Un studiu realizat la Harvard şi publicat în Jurnalul American de Dermatologie Clinică, declară că stigmatizarea socială, nivelul ridicat de stres, limitele fizice, depresia, problemele de angajare şi alte comorbidităţi psihosociale experimentate de pacienţii cu psoriazis nu sunt întotdeauna proporţionale şi sau prezise de alte măsurători ale severităţii bolii cum ar fi dimensiunile zonei afectate sau severitatea plăcii.


Povara psihosocială a psoriazisului prezintă atât impact economic, bolnavii având dificultăţi în a îşi găsi un loc de muncă, cât şi impact asupra carierei, prin faptul că suferinzii care au mâinile sau picioarele afectate sunt marginalizaţi social (conform unui studiu italian efectuat de Ayala F., Sampogna F., Romano GV şi colab.).


Aceste aspecte au dus la concluzia că la tratamentul psoriazisului se pot adăuga cu succes tehnici de reducere a stresului, cu efect în accelerarea procesului de vindecare.

User Rating:  / 26

Lampa psoriazis - Intrebari frecvente

 

 

Ce bec este utilizat in lampa pentru fototerapie?
Becul medical UVB Philips de 311 nanometri (lungime de unda) dezvoltat special de Philips pentru fototerapie-tratament vitiligo si psoriazis.

Ce garantie am pentru lampa?vitiligo-uk-uvb-311nm
Garantia de 24 luni

Pot cumpara becuri de rezerva de la dvs?
Desigur, daca aveti nevoie ,gasiti la noi becuri medicale pentru fototerapie.

Ce metode sa folosesc pentru a nu expune si pielea sanatoasa luminii ultraviolete?
Va sugeram sa folositi crema de protectie solara pentru copii, cu factor de protectie mai mare de 45, pentru a unge zonele neafectate de psoriazis sau vitiligo inainte de expunere la lumina UVB

Cat de des pot folosi lampa pentru psoriazis?
Nu mai mult decat v-a recomandat dermatologul dvs. Ca indicatii generale, nu mai mult de 2-3minute pe zi/per zona afectata / 3-4 zile pe saptamana

La ce distanta de piele sa tin lampa de psoriazis?
Distanta optima este de 3- 5 cm

Pot sa ma expun la soare/solar si in perioadele in care folosesc lampa?
Trebuie evitata supraexpunerea la ultraviolete in perioada tratamentului; lasati cel putin 2 saptamani intre ultima sedinta si expunerea la plaja , si viceversa.

Psoriazisul trece definitiv daca folosesc lampa asta pentru tratarea lui?
Psoriazisul este o boala autoimuna ce nu poate fi eradicata , ca si vitiligo, cu tehnica medicala din ziua de astazi. Insa puteti obtine perioade lungi si foarte lungi(luni de zile) in care poate dispare aproape complet datorita expunerii la UVB de banda ingusta . O data reaparut, cateva sedinte cu lampa il readuc in remisie pentru alte perioade lungi .

E mai sigur sa folosesc lumina ca terapie decat crème si pastile?
Bineinteles, terapia cu lumina nu este invaziva . Este cea mai delicata si eficace forma de tratament pentru a pune la respect bolile autoimune ale pielii (vitiligo, psoriazis)

Ce sa fac cu ochelarii UV din pachet?
Acestia trebuie purtati daca va expuneti fata la lumina UVB, pentru a va proteja ochii, exact ca la solar. Lumina albastruie pare inofensiva, dar este periculoasa pentru ochii neprotejati. NU priviti niciodata in becul aprins fiindca va poate afecta vederea!

Cu ce ma ajuta lampa pentru psoriazis fata de tratamentul la clinica?De ce as cumpara-o?
In primul rand scutiti foarte mult timp pierdut in trafic catre / si de la clinica . In al doilea rand,de ce sa platiti de fiecare data 80-100 lei /sedinta sau mai mult cand puteti avea lampa UVB pentru costul echivalent al catorva sedinte ? Apoi o puteti folosi luni de zile fara sa mai platiti nimic.

Cum pot sa o comand ?
Dupa ce completati formularul de comanda, va vom suna in cursul saptamanii luni-vineri , intre orele 10-17.00, pentru detalii si confirmare.

User Rating:  / 34

Rezultate obtinute cu fototerapia UVB de banda ingusta

 

Lampa UVB 311nm pentru fototerapie are cea mai mare rata de succes dintre toate tratamentele cunoscute pentru Psoriazis si Vitiligo.

Philips, producatorul neonului UVB pentru uz medical , confirma peste 400 de teste in clinicile de specialitate cu rezultate foarte bune, obtinute cu emisia de ultraviolete de banda ingusta .

Despre tratamentul psoriazisului cu fototerapie UVB : lampa UVB 311nm

 

Imagini inainte/si dupa 24 de sedinte de fototerapie UVB de banda ingusta :psoriazis picioare

rezultate fototerapie uvb psoriazis picioare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inainte/dupa 16 sedinte cu lampa UVB 311nm psoriazis maini :

maini psoriazis inainte si dupa tratament UVB lampa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pacient cu psoriazis spate/ imagini inainte/dupa tratament UVB 311nm

psoriazis spate inainte si dupa tratament uvb lampa 311nm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

s

User Rating:  / 37

Detalii livrare lampa UVB- fototerapie psoriazis

 

 

psoriasis-uvb-lamp-ukVa vom suna pe numarul de telefon  mentionat de dvs in formular, pentru confirmarea comenzii/ detalii livrare.

Garantia produsului este de 2 ani

Livrarea se face in 24-48 ore de la confirmarea comenzii.

 

Pretul kit-ului Lampa UVB fototerapie Psoriazis este de 890 LEI 

 

Comanda se poate face aici:      Formular comanda

Comanda Lampa UVB 311nm cu bec Philips: 890 lei

Pentru detalii comenzi si garantie va rugam completati

formularul de aici : COMANDA

vitiligo-uk-uvb-311nm